MaxPayne
ESB Üyesi
Haziran ayına kadar Boca Juniors ile sözleşmesi bulunan İtalyan oyuncu, futbolu bırakma kararı aldı.
Futbolu bırakma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen De Rossi'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
"Bazı şeylere açıklık getirmeliyim. Kimseyle bir sorun yaşamadım. Ailemden kimsenin sağlık sorunu da yok. Sadece önceliği kızıma ve aileme vermek istiyorum. Kızım beni özledi, ben de onu özlüyorum.
Yeni yönetimle tartışmadım. Onlarla çalışmak benim için büyük bir zevkti. Beni oynamaya devam etmem için ikna etmeye çalıştılar. Bu kararı aldığım ilk gün onlara da ilettim. Sadece belki fikrim değişir diye bana birkaç gün tanıdılar.
Bu kulüp her zaman kalbimde olacak. Emekliye ayrılıyorum. En sevdiğim sporu, tutkumu, işimi bırakıyorum. Bugün olmasa bile ya haziran ya da aralık ayında olacaktı. Futbolun içinde kalmaya devam edeceğim.
Boca Junors, kariyerimde çok farklı bir macera oldu. Roma'dan başka hiçbir kulübü bu kadar sevemem diye düşünmüştüm. Boca, La Bombonera ve bu taraftar? Kalbimin bir parçası hep burada olacak."