yanlis anlamayin herhangi bi tarafi tutmuyorum siyasette yapmayi pek sevmem zam var su var bu var deniliyor.. binilen araclar yapilan harcamalar marketler tika basa insan kayniyor bu millet bedavayami aliyor herseyi yani asgari ucreti dolarla hesaplayan insanlar goruyorum 2 ay once ücyüz kusur dolara denk geliyordu asgari ucret simdi ikiyuz kusur dolara denk geliyor bu nasil zam diye soruyor. ben bu akli anlamiyorum. daha düne kadar muhalefet kesimi 4 bin tl nin altinda asgari ucret olmamasi lazim diyordu . simdi 4250 tl oldu yine begenilmiyor. sükredilmiyor. Cogu zaman Avrupa ülkeleri ile kiyasliyorlar . Inanin avrupadaki insanlarin cogu ikinci bi is yapiyor. Bilmiyorum ben mi yanlis düsünüyorum yada yanlismi görüyorum
tarafsız şekilde söylemlerine cevap vericem bro; şunları hesaba katmamışsın, muhalefet onu söylerken enflasyon neydi şimdi ne? açlık sınırı ne yoksulluk sınırı ne? binilen araçları millet kredi ile alıyor. senin yorum biraz telefonunu çıkar diyen dayılar gibi olmuş

arabam var telefonum var diye ne yani insan gibi yaşamıyım mı

mesela su an aclık sınırı 3.093,20 TL diyor google verileri. yani 4.250 TL'nin 3.093,20 TL'si ile sadece KARNINI DOYURMAN GEREK ki aç kalmayasın

geri kalan 1.250 TL ile de artık kira elektrik telefon ısınma otobüs paran gaz paran falan hangisine yeter? tüm ihtiyaclardan sonra da hani biz insanız ya, sosyal ve kişisel gelişim için zevklerimiz var, hobilerimiz olmalı falan. PS5 kaç para 999 dolarlık şey burda 15.000 TL. benim evladım veya ben neden bi oyun konsolu alamıyorum bro. hayvan mıyız sadece doyalım ve in bulup uyuyalım? biz yakın zamana kadar, bu yanlış politikalardan önce dünya üzerinde kendi kendine yetebilen sayılı ülkelerden biriydik, kendimizi kimle kıyaslayalım? zamanında 0.00'lı olan bulgar levası bile şu an 6 TL. bulgarla edirneye gelip alışverişe taşak geçiyor bizimkilerle sizin para değersiz diye. avrupada insanlar neden para harcamıyor veya kendini sıkıyor mazlum ediyor dersen; orda biriktirip burda ev alıyorlar. 20-30 yaşında burda standart bi genç iş ararken o hıyarlar orda euro dolar kasıp burda ev alıyor mesela sonra diyor orda da çok kötüyüz. halbuki orda para kullansalar eminim ki burda ki eşdeğer statüsündeki insandan en az 5-10 kat daha iyi, rahat ve refah seviyesi olarak yüksek yaşarlar. yayın izliyorum adam ingilterede, bizim 30k 20k'ya aldığımız iPhoneları aylık oradaki parasıyla 30 birime falan alıyor + içinde hattı smsi interneti her şeyi var. süt olmuş 15 lira, yağ olmuş 120 lira bro asgari ücreti 4.250 yapsan nolur yapmasan nolur. düz mantık ekonomide işe yaramaz.
ve yanlış anlamasın kimse benim köpeğimin bile kişisel zevki var arada yaş mama alırım veririm, kendime alırken bi bira da ona alırım içiririm vs. bu dünyaya bi kere gelip sınırlı zamanında da karnım doysun uyuyim uyanayım yeter diyen varsa diyecek sözüm yok
+ bu konu kesinlikle siyaset meselesi değil aslında, sadece insanca yaşamak istiyor herkes. hakkını almak istiyor, bu dünyaya sadece doymaya ve uyumaya gelmedik, yaşıtlarım dünyayı gezerken biz ay sonunu düşünüyoruz (hadi ben öyle değilim, ama benim komşum öyle kuzenim öyle akrabam öyle arkadaşım öyle, bu ülkece bir sorun)