22:30 / Leipzig - Hoffenheim 10ç ve 2,5 üst (1.76)
Leipzig bundesliga'da 41 puanla 4. sırada bulunuyor. Bu sezon Avrupa kupalarından elenen ev sahibi takımın önünde Almanya kupası ve Lig'de ilk 4 içinde bulunup önümüzdeki sezon şampiyonlar ligine gitme hedefi kaldı.
Lig'de son 5 maçta topladıkları 13 puan ile şu sıralar iyi bir görüntü çiziyorlar. Bu sezon Bundesliga'da evinde oynadıkları 11 maçın 10'unda yenilmeyen ev sahibi takım tek mağlubiyetini 2 hafta önce Dortmund kaşısında 1-0 'lık skorla aldı. Bu 11 maçın 8'inde 24 gol attılar bu da maç başı 2.18 gol ortalaması demek.
Hoffenheim ise Ligde 33 puanla 8.sırada bulunuyor.Sezon başında Almanya kupasında Leipzig'e elendikten sonra Şampiyonlar ligi F grubunda Man City, Lyon ve Shaktar'ın ardından 4. oldular ve Avrupa kupalarına veda ettiler. Şu an önlerinde sadece Bundesliga var ve 4. sıradaki Leipzig ile aralarında 8 puanlık bir fark var. Bu akşam ki maç deplasman ekibi açısından oldukça önem taşıyor. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar ligine katılmak için Leipzig ile aralarında puan farkını indirerek üst sıralara tırmanmak adına farklı bir motivasyonla çıkacaklarını düşünüyorum. Hoffenheim'in bu sezon deplasman karnesi pek parlak olmasada şampiyonlar liginde oynadıkları 3 maçta ve bundesliga'da oynadıkları 10 deplasman maçında da gol atma başarısı gösterdiler. Yani 13 maçtır deplasmanda gol atan Hoffenheim bu akşamda Leipzig maçında gol bulacaktır diye düşünüyorum.
İki takım arasında oynanan son 6 maçın 5'i üst olurken yalnızca sezon başındaki Almanya kupası maçı 2-0 Leipzig üstünlüğüyle sonuçlandı. Ligde oynadıkları son 5 maç üst oldu.
Bütün bu istatistiklerden sonra Evinde 2.18 gol ortalaması ile oynayan Leipzig ve deplasmanda son 13 maçtır gol atan Hoffenheim'ın bu akşam ki maçlarında da en az 3 gol izleyeceğimizi düşünüyorum.
Ev sahibi takımın hem form durumu hemde iç sahada bu sezon 11 maçında 10'unda mağlup olmaması nedeniyle bir adım önde olacağı maçta 10ç ve 2,5 üst 1.76 oranıyla denemeye değer.